sobota, 26. oktober 2013

Ulitki iz mase ali predpriprave na praznike

Neki dan me je hčera shecala, da sva na plano privlekli das maso. Že tako ali drugače nisem ravno talent za oblikovanje z das maso, potem pa še tudi dan ni bil ravno pravšnji za kaj takšnega. In tako sem obupala, hčeri pa se trenutno suši neko reliefno drevo.

Ampak ravno toliko sem packala, da me je zamikalo, da bi kaj ustvarila. Pa še čisto po pravici povedano, bodo prav kmalu  tukaj božični prazniki, ko te vse skupaj časovno nese s pripravo darilc za sorodnike, prijatelje, znance, sosede, sodelavce ....
Za moje nespretne prste je veliko bolj primerno ulivanje mase (reliefko) v modele. Pobarvala pa že bom nekako. In tako sem se lotila dela. Ko packaš enkrat, je najbolje packat na veliko in je potem mir. Očitno bom ulivala toliko časa, da bom porabila vso maso. In če odkrito povem ... mi jo bo po mojih izračunih še zmanjkalo za tisto, kar bi želela za letošnje praznike narediti.
Običajno se vsako leto odločim za kaj novega, drugačnega kot prejšnja leta. Tako bodo to letos magnetki v simbolih sreče. Nekaj jih bo tudi brez magnetkov in jih bom uporabila kot dekoracijo kje drugje. Pa tile slednji malo večji okvirji/pladnji tudi še nikoli niso našli poti do tistih, ki jih običajno obdarujem. Kaj in kako bo na njih se še nisem dokončno odločila, vendar pa je možnosti kar nekaj.
slikano brez fleša in s flešom
Tretja letošnja drugačnost pa so tile iz dveh kosov sestavljeni motivi. Potrebujem le še vodoodporno pisalo in lahko na njih napišem imena in postavim(prilepim) na vrhu darilca. Malce drugače od običajnih lističev, kjer so napisana imena. Kupila sem čudovito zeleno barvo. TWIN. Toni med zelenimi in zlatimi odtenki se tako lepo prelivajo, da bi jih kar gledala in gledala. Prav začarala me je ta barva.

1 komentar:

Marleen Overmeire pravi ...

danes sem zelo navdušena. Videla sem komentarje ljudi, ki so že dobili posojilo pri LAPO M-F, zato sem se odločila za prijavo na podlagi priljubljenih priporočil in šele pred nekaj urami sem na računu potrdila skupni znesek 28.500 evrov. To je res odlična novica in vsem, ki potrebujejo pravo posojilo, svetujem, da zaprosijo preko e-pošte: lapofunding960@gmail.com
Whatsapp +447883183014