petek, 11. oktober 2013

Cmok iz prtiča

Ta cmok delam že mnogo let. Ne vem od kod izvira recept, pravzaprav bolj ideja, saj ponavadi nič ne delam ravno po nekem receptu, ampak nekako bolj po občutku.
Vzamem tri jajca in ločim rumenjake in beljake. Iz beljakov naredim sneg, rumenjake pa skupaj z eno do dvema velikima žlicama masla penasto umešam. V to maso dodam 250g skute in premešam. Narahlo solim. Potem pa še pšenični zdrob.  Nekako bi rekla ..... tri žlice na eno jajce. Zmes pustim počivat kakšnih 10 minut, nakar vmešam še sneg iz beljakov, zavijem s pomočjo prtiča in v njem tudi kuham v rahlo osoljenem kropu. Recimo 25-35 minut, ker je cmok(pravzaprav štruca) res velik.
Narežem na centimetrske rezine in prelijem z drobtinami.
Sladkor si vsak doda po okusu. Sama pa ga najraje jem brez sladkorja, s posutim cimetom in nekaj limone.
Pa dober tek.

Ni komentarjev: