nedelja, 2. junij 2013

Sirup iz smrekovih vršičkov

Le kdo neki še ni slišal zanj?
Nekateri poznajo in uporabljajo zgolj doma narejene, spet drugi kupljeno, tretji pa mogoče počakajo upajoč na kakšno darilce prijateljev, sorodnikov, znancev, sodelavcev.
Pri nas letos malo drugače narejen: s kuhanjem.
Potrebujemo: pol litra vode, pol kilograma rjavega sladkorja in kakšnih 10 dag vršičkov.
(sestavine seveda lahko poljubno seštevemo; sama sem za prvič "kuhanih vršičkov" naredila le toliko kot piše)

Vršičke prelijemo z vodo in kuhamo kakšnih 10 minut. Precedimo in precejeno ponovno pristavimo, dodamo sladkor in na zmernem ognju kuhamo 20 minut. Potem še vroče zapremo v kozarce.

Saj veste: pri prehladih, kašlju ...  pomirja kašelj, razkužuje dihalne poti, deluje blagodejno na dihala, pospešuje prekrvitev sluznice dihalnih poti in le to krepi, pa tudi varuje.

Ni komentarjev: