sreda, 30. julij 2014

Breskve kot ozimnica ....

..... kje drugje kot v kozarcih za zimo.Največja ljubiteljica je naša najmlajša. zato je morala vse breskve tudi sama očistiti, vložiti v kozarce ..... Le v pečico sem jih dala jaz. Seveda gredo tudi drugim v slast. Količino lahko prilagajamo trenutni zalogi breskev in to počnemo postopoma. Še najbolj smotrno pa je, da pripravimo toliko kozarcev, da z njimi vsaj približno zapolnimo pečico. Tako jih je v dveh rundah ratalo 20 literskih kozarcev.


Način vlaganja sadja:
sadje operemo, osušimo in zrežemo na željeno velikost ter takšnega vlagamo v čiste in suhe kozarce. Naložimo do vrha (pri tem sadje še malo potlačimo). Preko nasujemo 3 žlice sladkorja, v loncu pa zavremo vodo, ki jo prelijemo preko sadja in sladkorja, kozarce zapremo in pri 200 stopinjah pasteriziramo kakih 20 minut(jaz v pladenj položim kuhinjsko krpo in preko nalijem nekaj vode). Količina sladkorja in dolžina pasterizacije se lahko razlikujeta glede na vrsto sadja. Zgoraj omenjeno velja za breskve, ki jih razrežemo na osminke.

Ni komentarjev: