četrtek, 25. julij 2013

Vložene bučke

Te dni sva s sorodnico, ki je bila na obisku pri nas, pripravili nekaj vložnin. Kot prva je bila klasična srpska solata, za njo vložene paprike (polovičke, osminke, fileti) in ker je nekaj tekočine v loncu še ostalo, mi jo je bilo žal zavreči, z levo negibljivo roko pa nisem mogla čakati, kdaj bo ta negibljivost minila in bi jo sama porabila. Tako sem izkoristila njen obisk za pomoč še pri mojih vloženih bučkah.
Količin nikoli ne merim, pač pa delam po občutku in s klasično kisovo mešanico (en del belega kisa, dva dela vode, sol, sladkor).
Potrebujemo: 
  • 6 delov bučk
  • 3 dele zelenjave (rdeča in bela paprika, čebula, česen, peteršilj, navadni koper, poper); (pri bolj pekoči varianti uporabim še en feferon)
  • 1 del kompaktnega belega sira iz slanice
  • na koncu je dodano še olivno olje
Bučke narežem na kolobarje in potem na četrtine, čebulo nalistam, papriko pa narežem na trakove.Vse skupaj dam v vrelo tekočino in po minuti poberem ven v večjo skledo. Zelišča skupaj s česnom  nasekljam in takšna dodam v skledo k zelenjavi. Zalijem z olivnim oljem, na hitro premešam, dodam predhodno na kocke narezan sir in še enkrat premešam ter takoj (toplo) nadevam v kozarce. Do vrha zalijem z še vročo tekočino, zaprem in pokrijem z debelo odejo.

Okus je fenomenalen in lahko povem, da je že 8 kozarcev čudežno izginilo.

Ni komentarjev: