četrtek, 11. julij 2013

Spreminjanja gredice

Na moji cvetlični gredici je pravzaprav zelo malo trajnic. Zgolj čebulnice in še kakšne tri druge bi se našle. Seveda tudi meni ljube orlice, ki pa so za letos že odcvetele. Je pa nekaj tistih, ki se same zasejejo in nekaj takšnih, ki jih sejem. Enoletnic seveda. Po levi strani gledano s te strani, pa so v letošnjem letu nove sivke o katerih sem že pisala in se bodo v teh dne začele odpirati bolj na polno.
Pa vedar se vseskozi nekaj spreminja, zdaj raste ali cveti to ali ono. Gredica je bila spomladi povsem prazna zaradi letošnjega kopanja in zamikanja robnikov. Kar je prezimilo v zemlji in pri prekopavanju ostalo tam.Večina čebulnic (zvončkov, narcis, tulipanov ...) pa se je selila drugam.
Med rožicami je letos svoje mesto našel tudi tobak. Spominčice kar nekako ne morejo proč. Rastejo vedno znova, medlo cvetejo ... jaz pa jih vsakič, ko potrebujem prostor za širitev druge rožice -pulim ven.Trenutno obilno cvete ognjič, tagetka, čakajo dalije in cinije .... kozmeja pa s svojimi krhkimi lističi v zadnjih dneh hiti kvišku.

Ni komentarjev: