ponedeljek, 7. november 2016

Advent v odtenkih modre

Mogoče ne tako pogosta izbira (še vedno prevladujejo rdeča, zelena, rjava, zlata, srebrna .....), pa vendar čudovita. Umirjeni toni se harmonično zlijejo s svetlimi prostori in belimi odtenki. Nehote se povezujejo z nizkimi zunanjimi temperaturami in morebitno s snegom pobeljeno pokrajino, saj je večina osnov belih. Prav tako pa je barvna kombinacija lahko čudovit kontrast v temnejših prostorih, kjer  harmonijo dopolnimo še z drugimi modro belimi dekoracijami.



Adventni venček nekoliko drugače. Zapakiran v škatlici. Ko pokrov dvignemo, se spodnji del razpre in že je pred nami modro bela adventna dekoracija. Ko je ne potrebujemo, jo preprosto zapremo. Preproste linije, brez odvečnih dekoracij. Le v sredino je postavljena mala bela smrečica.




Ali pa ..... zgolj adventne svečke v darilni škatlici, ki jih pač obdarovanec postavi kamor želi.  Tokratne škatlice so s prozornim okencem, same svečke imajo pripadajoč modro beli rob, med njimi pa je postavljena zaščitna pena. V tem primeru štiri modre ali pa po dve modri in dve beli.

Na začetku so bile omenjene povezujoče modre bele kombinacije. Moj izbor  trenutnih izdelkov iz moje papirne deželice:



Mini snežaki (lesena barvana osnova) in pa papirne 3d snežinke v različnih velikostih in barvnih sestavljanjih. Lahko jih obesimo, prosto postavimo ali pa kako drugače umestimo v prostor. Tudi na večjih darilnih paketih izgledajo imenitno.



V prostor lahko vključimo tudi notranji venček (obešanka). Reliefne zvezde na zvezdah, pentlja iz katere izhaja tudi obešalo in dva izmed lesenih snežakov so se znašli na kartonski osnovi.


In naj bo MODRO in BELO do konca ter še naprej. Mini darilne vrečke v pripadajočih odtenkih in z dodanim kratkim voščilom. Vrečke se zložijo, da pa jih napolnimo, jih samo razvežemo in ponovno zavežemo. Si jih predstavljate, kako napolnjene stojijo na polici pod zgornjim adventnim venčkom?

Ni komentarjev: